I přes rekonstrukci Ruské ulice máme stále otevřeno každý všední den od 8:00 do 15:00
espresso Rwanda, Gitesi #308, washed
Kód: 90/100 90/250 Zvolte variantuSouvisející produkty
země: Etiopie oblast: Guji, farma Shakisso odrůda: Heirloom farmář: Haile Gebre zpracování: CO2 decaffeinated chuťový profil: Květiny, sladké...
země: Etiopie oblast: Yirgacheffe, Chelchele odrůda: Kurume, Wolisho farmář: Tibebu Roba zpracování: Natural chuťový profil: borůvkový džem, sušené švestky,...
země: Honduras oblast: Capucas odrůda: Catuai, Caturra, Icatu, Pacamara, Pacas farmář: Cooperativa Cocafcal zpracování: Honey chuťový profil: tropické ovoce,...
země: Indie oblast: Sunticoppa odrůda: S795 farmář: Hardoor zpracování: Washed chuťový profil: čokoláda, lískový ořech, med, pomeranč
země: Kolumbie oblast: Huila odrůda: Castillo farmář: Hugo Beltran zpracování: Washed chuťový profil: perníček, jablka, rozinky, lískové oříšky
země: Keňa oblast: Kirinyaga, Kiandu odrůda: SL28, SL34, Batian farmář: 750 drobných farmářů dodávajících do Kiandu zpracování: Washed chuťový profil: černý...
země: Indie oblast: Sunticoppa odrůda: S795 farmář: Hardoor zpracování: Washed chuťový profil: čokoláda, lískový ořech, med, pomeranč
země: Kolumbie oblast: Huila odrůda: Castillo farmář: Hugo Beltran zpracování: Washed chuťový profil: perníček, jablka, rozinky, lískové oříšky
Detailní popis produktu
země: Rwanda
oblast: Karongi, Gitesi
odrůda: Red Bourbon
farmář: Various delivering to Gitesi washing station
zpracování: Washed
chuťový profil: sušené peckovice, čaj, hnědý cukr, citrusy
pražená zrnková káva
100% arabika
praženo s láskou v Jičíně
Gitesi je soukromá promývací stanice, kterou vlastní a provozují otec a syn Alexis a Aime Gahiziovi. Stanice byla postavena v roce 2005 a nachází v západní provincii Rwandy. V prvních letech se Alexis a Aime snažili udržet stanici v provozu a tvrdě bojovali, aby se z ní stal ziskový podnik. Nakonec se jim v roce 2010 podařilo zisku dosáhnout a od té doby je Gitesi Washing Station podnik s udržitelnou budoucností.
Alexis pochází z okresu Karongi, kde se Gitesi nachází, a jeho rodina v tomto regionu pěstuje kávu již po několik generací. Společnost Gitesi má velmi silné vztahy s farmáři v místní komunitě - je zde více než 1 800 pěstitelů kávy, kteří dodávají do Gitesi svá zrna. Alexis a Aime také zavedli bonusové odměňování farmářů, aby je více motivovali soustředit se na kvalitu při pěstování, díky čemuž ve výsledku může stanice prodávat kávu za vyšší ceny a následný větší zisk přerozdělit farmářům, kteří se na tom podíleli.
Aime má inženýrské vzdělání a navrhnul a implementoval velmi komplexní systém čištění vody ve své stanici, a to v takové míře, že se používá jako model budoucích systémů čištění vody pro další promývací stanice.
Společnost Gitesi má také vlastní pozemky, na kterých pěstuje kávu, a plánuje jejich rozšíření. Jak vysvětlil Aime, je to jednak kvůli přímé kontrole a řízení kvality produkce, jednak kvůli zajištění dodávek.
