Nenašli jste na e-shopu, co hledáte? Zavolejte nám na +420 725 728 583.

filtr Rwanda, Gitesi #308, washed

Kód: 114/100 114/250 Zvolte variantu
Neohodnoceno
1 053,57 Kč / kg 312,50 Kč / ks od 312,50 Kč / ks 1 180 Kč včetně DPH 350 Kč včetně DPH od 350 Kč včetně DPH
Dodání do 5 dnů Dodání do 5 dnů Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

země: Rwanda

oblast: Karongi, Gitesi

odrůda: Red Bourbon

farmář: Various delivering to Gitesi washing station

zpracování: Washed

chuťový profil: sušené peckovice, čaj, hnědý cukr, citrusy 

Detailní informace

Detailní popis produktu

země: Rwanda

oblast: Karongi, Gitesi

odrůda: Red Bourbon

farmář: Various delivering to Gitesi washing station

zpracování: Washed

chuťový profil: sušené peckovice, čaj, hnědý cukr, citrusy 

 

pražená zrnková káva

100% arabika

praženo s láskou v Jičíně 

 

Gitesi je soukromá promývací stanice, kterou vlastní a provozují otec a syn Alexis a Aime Gahiziovi. Stanice byla postavena v roce 2005 a  nachází  v západní provincii Rwandy. V prvních letech se Alexis a Aime snažili udržet stanici v provozu a tvrdě bojovali, aby se z ní stal ziskový podnik. Nakonec se jim v roce 2010 podařilo zisku dosáhnout a od té doby je Gitesi Washing Station podnik s udržitelnou budoucností.

Alexis pochází z okresu Karongi, kde se Gitesi nachází, a jeho rodina v tomto regionu pěstuje kávu již po několik generací. Společnost Gitesi má velmi silné vztahy s farmáři v místní komunitě - je zde více než 1 800 pěstitelů kávy, kteří dodávají do Gitesi svá zrna. Alexis a Aime také zavedli bonusové odměňování farmářů, aby je více motivovali soustředit se na kvalitu při pěstování, díky čemuž ve výsledku může stanice prodávat kávu za vyšší ceny a následný větší zisk přerozdělit farmářům, kteří se na tom podíleli.

Aime má inženýrské vzdělání a navrhnul a implementoval velmi komplexní systém čištění vody ve své stanici, a to v takové míře, že se používá jako model budoucích systémů čištění vody pro další promývací stanice.

Společnost Gitesi má také vlastní pozemky, na kterých pěstuje kávu, a plánuje jejich rozšíření. Jak vysvětlil Aime, je to jednak kvůli přímé kontrole a řízení kvality produkce, jednak kvůli zajištění dodávek.